Back to All Events

Lajiesittely / Demonstration - Oulu

  • Kamppailusali Alasintie 3-7 A 12 90400 Oulu (map)

Lajiesittelyssä Jeet Kune Do, Wing Chun ja Kali.

Kehitys

Jeet Kune Do on Bruce Leen luoma taistelulajisysteemi. JKD:ssa on elementtejä useista eri tyyleistä, joita Bruce tutki elämänsä aikana, mutta Wing Chun on JKD:n perustana. Jeet Kune Do on prosessi, jonka tarkoituksena on loppujen lopuksi päästää irti tyylien ajatuksesta ja oppia käyttämään hyväksi sitä, mikä itselle sopii. Näin ollen kunnolla, sukupuolella tai iällä ei ole mitään merkitystä lajiamme treenatessa. Oulussa treenaamme pääsääntöisesti kolmea eri lajia, JKD:ta, Wing Chunia ja Kalia, joista jokaiselle on omat treenipäivänsä viikon aikana. Treenaamiimme lajeihin kuuluvat mm. myös RIMA, Muay thai ja Maphilindo silat. Suomen ainoat Bruce Leen oppilaan, Guro Dan Inosanton, valtuuttamat opettajat löytyvät koulultamme! 

Lajin teho

Kalin keppiharjoitteet kehittävät erilaisia ominaisuuksia, kuten etäisyydentajua, refleksejä ja liikkumista yleisesti. Kalia treenataan sekä keppien kanssa, että ilman keppejä. Kali opettaa myös taistelemaan useampaa vastustajaa vastaan, seuraamaan ympäristöä ja käyttämään hyödyksi sieltä löytyviä esineitä. Kali harjoittelumuotona auttaa puolustautumaan esimerkiksi veistä vastaan, mutta sen tekniikat sopivat erinomaisesti myös aseettomaan taisteluun.

Wing Chun kehittää erityisen hyvin tasapainoa ja lihashallintaa, sopien näin ollen myös vanhemmalle väestölle. Wingissä opetellaan mm. taistelemaan lähietäisyydeltä, kun ei ole aikaa tai tilaa liikkua ja hyödyntää pidempää etäisyyttä. Tekniikat pyritään tekemään kehon struktuuria ja hallintaa hyödyntäen, jolloin liikkeisiin saa räjähtävyyttä ja voimaa lyhyelläkin etäisyydellä.

JKD:n lyönti- ja potkutreenit kehittävät kokonaisvaltaisesti kuntoa, kestävyyttä ja voimaa. JKD:ssa keskitytään laittamaan myös suojaus kuntoon alusta lähtien. Lyönti- ja potkutreenit tapahtuvat yleensä pareittain niin, että toisella on fokus-hanskat kädessä ja toinen lyö ja potkii vetäjän antamien ohjeiden mukaan. Tietyn ajan jälkeen vaihdetaan syöttäjää. Kaikista lajeista JKD-päivinä saa varmasti hien virtaamaan!

Lajin etu

Jeet Kune Do:n ehdottomasti suurin etu on, että laji sopeutuu harjoittelijaan eikä toisin päin. Aikaisempaa kokemusta kamppailulajeista ei tarvitse - hyvät vetäjämme ottavat jokaisen lähtötason huomioon. Treeneissä harjoitellaan oman kehityksen mukaan mukavassa porukassa. JKD:ssä kilpaillaan ainoastaan itseään vastaan ja pian huomaakin haluavansa tehdä lyöntejä, muotoja ja liikkeitä aina vain paremmin. Vyökokeet, joita järjestetään treenaajan oman kehityksen mukaan, tuovat oman tsemppinsä harjoitteluun ja ne toimivat mukavina virstanpylväinä treenamisessa.
 

Earlier Event: January 8
Kevään Peruskurssi Helsingissä
Later Event: February 10
JKD - Seminaari Helsingissä